Activiteiten en omgeving Diever

Van maandag 24 juli tot en met maandag 21 augustus is er elke maandag een gezellige markt in het centrum van Diever met elke week een ander thema. Heerlijk even genieten en rond struinen bij de kramen en gezellige winkeltjes welke Diever rijk is.

 

OERmuseum Diever

Breng een bezoekje aan het OERmuseum aan de Brink 7 in Diever en reis terug in de oertijd. Leuk voor jong en oud.

Klik hier voor meer informatie.

Shakespeare Theater Diever

Bij het Shakespearetheater Diever brengen we William Shakespeare al 75 jaar tot leven. Iedere zomer en winter laten we zien dat zijn eeuwenoude toneelstukken nog altijd relevant en actueel kunnen zijn. We maken korte metten met het stoffige imago dat aan Shakespeare’s naam kleeft en dat doen we bovendien met acteurs uit de eigen regio. Alles wat we bij het Shakespearetheater Diever doen is alleen mogelijk dankzij de onbaatzuchtige inzet van onze trouwe vrijwilligers.

Uniek openluchttheater

Ons unieke openluchttheater biedt plaats aan 1000 mensen. Toch zit je als toeschouwer nooit ver van de actie.

Klik hier voor meer informatie.

Nationaal park Drents-Friese Wold

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt een bijzonder gebied. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa  en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied.

Klik hier voor meer informatie.

Nationaal park Dwingelderveld

In 1991 is het Dwingelderveld ingesteld als Nationaal Park. Het gebied is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van het land. Dat was een van de belangrijkste redenen om het gebied aan te wijzen als Nationaal Park. In het gebied komen veel bedreigde planten- en diersoorten voor. De beheerders, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, proberen de omstandigheden voor deze soorten te verbeteren. Beheersmaatregelen kunnen bijvoorbeeld zijn: plaggen, branden, begrazen, en het regelen van het waterpeil.
Klik hier voor meer informatie.

De Koloniën van Weldadigheid

Welkom in de Koloniën van Weldadigheid. Alleen al de naam maakt je nieuwsgierig. Ontdek zeven unieke plekken vol geschiedenis en verborgen verhalen. En het mooie is: alles van toen is nog altijd zichtbaar in een uniek landschap met talrijke monumenten. De Koloniën van Weldadigheid komen pas echt tot leven als je die verhalen zelf ontdekt en ervaart. 

Klik hier voor meer informatie.

Gevangenis museum Veenhuizen 

Het Gevangenismuseum vertelt verhalen over de gevolgen van ontoelaatbaar gedrag. Verhalen van vroeger en nu over armoede, verpaupering, misdaad en straf. Verhalen die je op een andere manier naar vrijheid laten kijken, die je nieuwsgierig maken en je aan het denken zetten. 

Je koopt je entreetickets bij de kassa in het Gevangenismuseum. Honden zijn in het museum niet toegestaan. 
Klik hier voor meer informatie.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma in herinnering gehouden.

Klik hier voor meer informatie.

Orvelte historisch heden

Als u door Orvelte loopt ziet en voelt u geschiedenis. Orvelte is het #oerdorp van Drenthe. En dat zeggen wij niet zomaar! In een oorkonde uit 1362 wordt het dorp aangeduid als Oervelde. Deze oudste notatie geeft de afkomst van de plaatsnaam aan: het dorp “Over het veld”.

Tegenwoordig is Orvelte een monumentendorp en heeft de status beschermd dorpsgezicht. Het is een levendig & gastvrij dorp, waar mensen normaal wonen & werken in een authentieke omgeving die nog echt de sfeer van een 19e-eeuws Drents esdorp uitademt.Klik hier

 

Het Hunebedcentrum Borger

Op een steenworp afstand van het Hunebedcentrum staat het grootste hunebed van Nederland. Als je er voor staat kom je erachter hoe groot en indrukwekkend het monument is. Alleen al de grootte van de stenen is onvoorstelbaar. De grootste steen weegt meer dan 20 ton en dan te bedenken dat deze zo’n 150.000 jaar geleden met een ijstijd hierheen is geschoven, helemaal vanuit Zuid-Finland.

Klik hier voor meer informatie.

Giethoorn

Giethoorn is een waterstreekdorp in de kop van Overijssel, in de gemeente Steenwijkerland in de Nederlandse provincie Overijssel en ligt tussen Steenwijk en Meppel.

Een toeristische trekpleister waar je kunt varen wandelen fietsen en genieten van de horeca bij een van de vele restaurantjes.

Klik hier voor meer informatie 

Steden in Omgeving Diever

Verder liggen de volgende steden in de buurt van Diever:

Hoogeveen 20 min auto

Meppel 25 min auto

Assen 30 min auto

Steenwijk 25 min auto

Zwolle 40 min auto

Groningen 45 min auto